top of page
  • vietraveselur

Skeyt: como comprar e vender skates online



Skeyt satisi: Nədir və necə edilir?




Skeyt, idman və əyləncə üçün istifadə olunan bir növ taxta və təkərli vasitədir. Skeyt, qış aylarında ovçuluq üçün mükəmməl bir məşq vasitəsidir. Skeyt, həm sağlamlıq həm də məharət artırmaq üçün faydalıdır.




skeyt satisi



Skeyt satisi necÉ™ edilir?




Skeyt satisi üçün bir neçə seçim var: internetdən, mağazalardan və ya şəxsi elanlardan ala bilərsiniz.


Internetdən skeyt almaq




Internetdən skeyt almaq üçün bir neçə sayt var ki, skeytlərin modelləri, qiymətləri və keyfiyyəti haqqında məlumat verir. Bu saytlardan bəzi nümunələr aşağıdakı cədvəldə göstərilmişdir.


Saytın adı


Saytın URL-i


Saytın xüsusiyyətləri


Skeyt.az


Azərbaycanda ən böyük skeyt mağazasıdır. Hər növ skeyt, aksesuar və geyim təklif edir. Sifarişləri bütün ölkəyə çatdırır.


SkatePro


Avropada ən popular skeyt saytlarından biridir. Skeytin bütün növlərini (skate, longboard, patins, scooter) satır. Pulsuz çatdırılma imkanı var.


Armazém de Skate


ABŞ-da ən məşhur skeyt saytlarından biridir. Skeytin bütün brendlərini (Element, Enjoi, Santa Cruz, etc.) təqdim edir. Sifarişləri dünyanın hər yerinə göndərir.


MaÄŸazalardan skeyt almaq




Mağazalardan skeyt almaq üçün isə özünüz baxıb seçmək lazımdır. Mağazalarda skeytlərin ölçüsü, çəkisi, materialı və markası fərqlidir. Mağazalarda skeyt alarkən aşağıdakı məsləhətlərə əməl edin:


  • Skeytin tahtasını yoxlayın. Tahta düz, saÄŸlam vÉ™ çatlamamış olmalıdır. Tahtanın ortası hafifçə É™yilmÉ™li, amma çox deyil.



  • Skeytin tÉ™kÉ™rliklÉ™rini yoxlayın. TÉ™kÉ™rliklÉ™r dönmÉ™li, sarsmamalı vÉ™ gıcırtı çıkarmamalıdır. Tekerleklerin boyu ve sertliÄŸi sürüş stilinize uygun olmalıdır.



  • Skeytin markasına baxın. Markalı skeytlÉ™r keyfiyyÉ™tli vÉ™ uzunömürlü olur. Markasız skeytlÉ™r isÉ™ ucuz vÉ™ zÉ™if olur. Markalardan bÉ™zi nümunÉ™lÉ™r Element, Enjoi, Santa Cruz, etc. dir.



Şəxsi elanlardan skeyt almaq




Şəxsi elanlardan skeyt almaq üçün isə diqqətli olmaq lazımdır.Elanlarda skeytlərin vəziyyəti, qiyməti və keyfiyyəti haqqında doğru məlumat olmaya bilir. Şəxsi elanlardan skeyt alarken aşağıdakı nöqtələrə diqqət edin:


  • Skeytin ÅŸÉ™killÉ™rinÉ™ baxın. ŞəkillÉ™r tÉ™miz vÉ™ aydın olmalıdır. Skeytin hÉ™r cÉ™hÉ™tini göstÉ™rmelidir. Skeytin zÉ™dÉ™lÉ™nmÉ™si, çizilmÉ™si vÉ™ ya qırılması varsa görünmeli.



  • Skeytin sahibi ilÉ™ É™laqÉ™ saxlayın. Skeytin sahibi ilÉ™ telefone veyahut ÅŸifahi danışın. Skeytin tarixi, istifadÉ™ müddÉ™ti, xüsusiyyetleri vÉ™ problemleri haqqında soruÅŸun.



  • Skeyti canlı görün. Skeyti almadan É™vvÉ™l mutlaka canlı görün vë test edin. Skeytin hansi ÅŸartlar altında saxlanıldığını, nasıl sürüldüğünü ve nasıl çalışdığını yoxlayın.



Skeyt sürməyı nasıl öğrənebilirim?




Skeyt sürməyı öğrənmək üçün sabır və pratik gərəklidir. Başlanğıcda düz və boş bir zeminde denemeler yapabilirsiniz.


Skeyti dengeli bir şəkildə ayaklarınızın alın alın və yavaşça ileri doğru itin. Vücudunuzu hafifçe eğin və kollarınızı açın.


Dönüş yapmak için ayağınızın ucunu veya topuğunu yere bastırın ve vücudunuzu istediğiniz yöne çevirin. Fren yapmak için ise arka tekerleğin üzerine basın.


Daha ileri hareketler öğrenmek için ise profesyonel bir eğitmenden veya deneyimli bir arkadaştan yardım abilirsiniz.


Xülasə




Skeyt, idman və əyləncə üçün əla bir vasitədir. Skeyt satisi üçün internetdən, mağazalardan və ya şəxsi elanlardan istifadə edə bilərsiniz. Skeyt alarken bedeninize, becerinize, malzemenize ve markanıza uygun bir model seçmeye çalışın. Skeyt sürmeyi öğrenmek için ise sabır ve pratik yapın. Skeyt sürmek hem sağlıklı hem de eğlenceli bir ativitedir.


Perguntas frequentes




  • NecÉ™ skeyt seçmÉ™liyÉ™m?



Skeyt seçmək üçün öncelikle kendi bedeninize ve becerinize uygun bir model seçmelisiniz. Skeytin boyu, eni, ağırlığı ve şekli size rahat gelmelidir. Skeytin malzemesi de önemlidir. Skeytin tahtası kaliteli ve dayanıklı olmalıdır. Tekerlekleri ise yumuşak ve kaygan olmalıdır. Skeytin markası da fark yaratır.Tanınmış ve güvenilir markaların skeytleri daha uzun ömürlü ve performanslı olur.


  • NecÉ™ skeyt sürmÉ™yi öyrÉ™nÉ™ bilÉ™rÉ™m?



Skeyt sürmeyi öğrenmek için sabır ve pratik gereklidir. Başlangıçta düz ve boş bir zeminde denemeler yapabilirsiniz. Skeyti dengeli bir şekilde ayaklarınızın alına alın ve yavaşça ileri doğru itin. Vücudunuzu hafifçe eğin ve kollarınızı açın. Dönüş yapmak için ayağınızın ucunu veya topuğunu yere bastırın ve vücudunuzu istediğiniz yöne çevirin. Fren yapmak için ise arka tekerleğin üzerine basın. Daha ileri hareketler öğrenmek için ise profesyonel bir eğitmenden veya deneyimli bir arkadaştan yardım abilirsiniz.


  • Skeyt sürmÉ™nin faydaları nÉ™lÉ™rdir?



Skeyt sürmənin faydaları çoxdur. Skeyt sürmək sağlamlığınızı artırır, kaslarınızı güçlendirir, dengenizi geliştirir, kalori yakmanızı sağlar, stresinizi azaltır, əyləncə verir, özgüvəniniz artırır, yaratıcılığı nızı tetikler, sosyalleşmenizi kol layır, yeni arkadaşlar edinmenizi sağlar ve hayatınıza renk katar.


  • Skeyt sürmÉ™nin risklÉ™ri nÉ™lÉ™rdir?



Skeyt sürmənin riskləri de vardır. Skeyt sürərkən düşmək, yaralanmak, kırılmak, çarpışmak, trafik qazası olmaq mümkündür. Bu riskləri azaltmaq üçün isə aşağıdakı tədbirlər alınmalıdır:


  • Skeyt sürmÉ™k üçün uyÄŸun bir zÉ™min seçmÉ™k. Asfalt, beton, parke, kaynar vÉ™ ya ıslak zeminlÉ™rdÉ™n uzaq durmaq.



  • Skeyt sürmÉ™k üçün koruyucu ekipman geyinmÉ™k. BaÅŸlıq, dizlik, dirseklik, É™lcik vÉ™ gözlük kimi ekipmanlar sizi yaralanmalardan qoruyar.



  • Skeyt sürmÉ™k üçün qaydalarına riayÉ™t etmÉ™k. Trafik işıqları, levhaları, yaya keçidlÉ™ri vÉ™ digÉ™r sürücülÉ™r vÉ™ yayalarla aranızda münasib mÉ™safÉ™ saxlamaq.



  • Skeyt satisi üçün nÉ™ etmÉ™k lazımdır?



Skeyt satisi üçün isə öncəliklə skeytinizi təmizləyin və yoxlayın. Skeytinizdə hər hansısa zədələnmiş, çizilmiş, qırılmiş və ya işləməyən hissəsi varsa onları tamir edin və ya dəyişdirin. Skeytinizin qiymətini mümkün qədər real və ictimai seviyyedə təyin edin.Skeytinizi internetdə, mağazalarda və ya şəxsi elanlarda satmaq istəyirsinizsə, onun haqqında mükəmmal bir təqdimat yazmağa çalışın. Skeytinizin şəkillərini çekin vë onları elanınıza əlavë edin. Skeytinizi alan şəxs ilë əlaqë saxlayın vë ona skeytinizi göstərin vë test etdirin. Skeytinizin pulunu alarken isë növbəti addımlara diqqet edin:


  • Pulu naÄŸd vë ya cartão de banco ilë alın. Çek vë ya diger ödeme yöntemlerinden uzaq durun.



  • Pulu tam vë doÄŸru alın. Pulu sayın vë sahteliyine yoxlayın.



  • Pulu almadan öncë skeytinizi vermeyin. Pulu aldıktan sonra isë skeytinizi verin.



0517a86e26


0 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page